The Valley

kuala lumpur, malaysia

The project is a development that is very close to nature within a short distance to Kuala Lumpur city center. Comprises of 68 units of bungalows and 66 units of semi detached homes with an exclusive central community centre, the planning is inspired by light, water and spirit of the place.

As a reserve forest sits to the west of the site while a natural lake sits on the east, the development is a sought after commodity. The planning and landscape design takes advantages of the natural site and introduces elements weaving into the forest reserve that eventually can become a host for naturalist activities.

Further to its low density and nature’s inspired planning, the development provides all the contemporary amenities to the occupants with a signature entrance to distinguish the development from others.

The units are designed for the occupants to experience the spirit of the place. The interplay of voids and transparencies invites nature into each unit. The large windows and sliding glass doors are necessary not only to give cross ventilation and bring abundant lights into the unit, but also to frame the view of the pristine surroundings. Deep overhang roofs provide protection from the mid day sun, as well as create calming shades and shadows onto the different planes as the day goes by.

client :

True Treasure Sdn Bhd

  more projects
© Copyright - RSP Web